Bizarre vintage beauty part I (warning, these images can be quite shocking!)

Back in the Day

So oké, ook in deze tijd doen we rare dingen om er zo mooi of uniek mogelijk uit te zien.

We laten visjes aan onze voeten knabbelen zodat we poezelige zachte voetjes krijgen.

We laten giftige stoffen in ons gezicht spuiten om zo de spieren lam te leggen.

Je kunt jezelf elfenoren laten aanmeten met dank aan de populaire Lord of the Rings films en Avatar.

Ben je uitgekeken op je tongpiercing, dan kun je altijd nog gaan voor de in populariteit toenemende “reptielentong” (hierbij wordt je tong dus tijdens een operatie letterlijk in tweeën geknipt, not kidding you!).

En dan is er natuurlijk altijd nog de veel te hete wax die op je meest intieme delen wordt aangebracht, waarna het er met geweld weer wordt afgerukt (echt, wat is er mis met een scheermesje?!).

Anyway, in vergelijking met wat ik jullie nu ga laten zien, valt het ineens allemaal best mee. Kijk mee, en ervaar de horror!

vintage-beauty-salon-equipment-6

Nee, dit is geen screen cap van de film Hellraiser, Dit angstaanjagende apparaat, genaamd “Beauty Micrometer” werd in de jaren 30 uitgevonden door Max Factor. Het apparaat zou er voor moeten zorgen dat je make-up op een mooiere manier werd aangebracht. Dit doordat het apparaat eerst je “facial flaws” analyseerde.

vintage-beauty-salon-equipment-10

Een standaard beauty treatment in de jaren 40 in de salon van Helena Rubenstein. The torture! Ik word al zwaar claustrofobisch als ik alleen maar naar deze foto kijk.

vintage-beauty-salon-equipment-9

“Wat ga jij doen vandaag?” “Oh, even een permanentje laten zetten.” Dit is dus hoe dat er aan toeging in de jaren 30. Holy crap wat ben ik blij met mijn krultang!

vintage-beauty-salon-equipment-7

Nog zo’n mooie uitvinding van Max Factor! Dit is de Hangover Heaven face pack. Inderdaad, de oplossing voor als je een kater had. Voordat je keihard ging feesten was het de bedoeling dat je dit ding in de vriezer legde, dit nadat je eerst de plastic kubussen had gevuld met water. De morning after haalde je dit monsterlijke ding er weer uit, en trok je deze over je hoofd heen. Erg populair onder Hollywood sterren in de jaren 40!

vintage-beauty-salon-equipment-4

Ook dit zou zomaar een screen cap uit een horrorfilm kunnen zijn. Maar nee, ook dit was heel normaal in de jaren 40. Het is een elektrisch verwarmend masker (wederom bekruipt mij een gevoel van acute claustrofobie), wat er voor zou moeten zorgen dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Dit voor een frisse, jeugdige uitstraling.

vintage-beauty-salon-equipment-3

In de jaren 30 was het populair, om met behulp van dit totaal lugubere apparaat, je sproeten eraf te laten “vriezen” met koolstofmonoxide. Je ogen werden beschermd, je neus werd dichtgestopt en gedurende de behandeling haalde je adem door een pijp. Why for f* sake?? Wat is er mis met sproetjes?!

BEAUTY_LONMED_3170_03

 

Zonnebrandcrème werd pas halverwege de jaren 40 uitgevonden. Voor die tijd liep je er bij als spook (of member van een enge sekte) met deze zonwerende Freckelproof Cape met ingebouwde zonnebril.

Hope I didn’t scare you guys too much.

‘Till next time!

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

Follow my blog with Bloglovin

 

 

 

 

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s