Book tag! (Reading Habits)

book tag

“You can’t get a cup of tea big enough or a book long enough to suit me”.

C.S. Lewis

1. Do you have a certain place at home for reading? Het liefst fijn op de bank. Dekentje, grote pot thee, relaxte outfit aan, heerlijk!
Ook lees ik heel veel in bed. Soms ben ik echter zo moe dat ik maar een audiobook aanzet op mijn Iphone (tip: audio books app, gewoon gratis). Hier kan ik echt heel prettig bij in slaap vallen.
In de zomer lees ik graag in de tuin. Deze zomer wil ik er graag een hangmat plaatsen. Parasol erbij voor wat schaduw, koud glas cola binnen handbereik, ultiem genieten! 

ce91400a0ba8fa8537f8a3a9b17e5a69

Ooit hoop ik zoiets te hebben. Perfect little reading spot!

2. Bookmark or random piece of paper? Dat verschilt nogal. Meestal gewoon wat ik toevallig in de buurt heb liggen. Zo heb ik hele toffe ninja bladwijzertjes, vrolijke gekleurde bladwijzer thingies, maar ik heb inmiddels ook een giga boekenlegger verzameling met dank aan de Book Depository. Hier bestel ik bijna al mijn boeken, en regelmatig krijg je er een gratis bookmark bij. Hier zitten soms hele toffe tussen!

bookmarks

Bookmarks van de Book Depository. Ik krijg bijna iedere keer weer een andere.

Free-Shipping-Cute-ninja-sticker-memo-Notepad-Memo-Paper-notebook-note-book-Fashion-Gift-Wholesale

My fun little ninja bookmark thingies :)

3. Can you just stop reading or do you have to stop after a chapter/ a certain amount of pages? Dat hangt helemaal van het boek af! Soms kan ik een boek absoluut niet wegleggen. Dan lees ik zo de hele nacht door.
Het komt echter ook regelmatig voor dat ik twee hoofdstukken lees, en het boek vervolgens heel makkelijk aan de kant leg. Daarbij ben ik redelijk snel afgeleid. Ik zou eigenlijk alle apparaten uit moeten zetten tijdens het lezen (laptop, Ipad, Iphone), alles bliept er maar steeds doorheen.
Bij een echt goed boek kan ik overigens zelfs mijn telefoon volledig negeren. 

4. Do you eat or drink while reading? Ja, bijna altijd. Ik heb graag een pot thee naast me of een glas cola. Hangt een beetje van de setting af. In de winter heel graag een grote mok warme chocolademelk. Koekjes, snoepjes en/of chips zijn ook altijd goed! 

tumblr_m2a0sevCpX1qk5ldio1_400

5. Multitasking: Music or TV while reading? Muziek gaat meestal nog prima. Maar dan wel iets wat erg relaxed klinkt (Iron & Wine!). Even geen keiharde rock ofzo.
Verder liever helemaal niks. Ik ben dan gewoon echt veel te snel afgeleid. Van de tv word ik echt knettergek als ik probeer te lezen. 


6. One book at a time or several at once? Meestal meerdere tegelijk. Zo ben ik op dit moment in drie verschillende boeken bezig.
Het is echter wel zo dat als ik echt een heel goed boek lees, deze eerst uit moet. De boeken die ik dus nu lees zijn blijkbaar vermakelijk, maar niet interessant genoeg om in een ruk uit te lezen

7. Reading at home or everywhere? Ik heb bijna altijd een boek in mijn tas. Ik ben nogal ongeduldig en ben niet zo heel erg goed in ergens op moeten wachten. Erg fijn om er soms even makkelijk een boek bij te kunnen pakken.
Ik geloof dat ik overal wel kan lezen.

bd24

8. Reading out loud or silently in your head? Al mijn eigen boeken, silently. Maar ik vind het ook heel erg leuk om mijn neefje en nichtje voor te lezen. 

9. Do you read ahead or even skip pages? Nee, ik lees echt iedere letter! Wel lees ik bepaalde zinnen juist meerdere keren achter elkaar. Gewoon omdat ik ze dan erg mooi vind. Vaak schrijf ik ze dan ook op in een van mijn vele notitieboekjes.
Vind ik een boek na drie of vier hoofdstukken nog niet interessant, dan stop ik met lezen. Toch gebeurt het ook dan nog vaak genoeg ,dat ik toch weer te nieuwsgierig word naar hoe het verder gaat, en alsnog verder ga lezen. 

s_blank_pocket_notebook_alice_01

10. Breaking the spine or keeping it like new? Hoe raar het misschien ook klinkt, I like ‘em both. Ik ben erg zuinig op mijn boeken, en hou ik ze het liefst zo mooi mogelijk. Toch vind ik het leuk om aan de rug van een boek af te kunnen zien of het vaak gelezen is. Al mijn favorieten hebben toch inmiddels aardig wat “cracks” in de spine. Looks kinda charming! Het geeft een boek karakter. Ofzo.
Iedereeen moet wel afblijven van mijn Barnes and Noble Leatherbound Classics! Daar ben ik héél zuinig op. No way dat daar een crack waar dan ook op mag verschijnen.

11. Do you write in your books? Nee. Ik schrijf wel vaak delen over in mijn eigen notities, zoals een mooie quote, een gedicht of gewoon een mooie zin. Er in schrijven doe ik liever gewoon echt niet.
Wat ik wel erg mooi vind, is als er een persoonlijke boodschap voor in een boek geschreven staat. Zoals in de boeken die ik van mijn oma kreeg.
Op mijn Ipad (echte boeken hebben nog steeds mijn voorkeur!) highlight ik vaak hele delen.

alice

Een van de mooiste boeken in mijn collectie. Alice’s Adventures in Wonderland and Other Stories. Deze komt uit de Barnes and Noble Leatherbound Classics Collection.

 

Happy Saturday!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

Follow my blog with Bloglovin

 

 

 

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s