On our way to silky smooth skin (scrubbing Korean style!)

asin-asian-artwork-chinese-ancient-girl-drawing-135077

 

“I’m a big believer in that if you focus on good skin care, you really won’t need a lot of makeup.”

-Demi Moore

Voor de beste beauty producten moet je in Zuid-Korea zijn. It’s as simple as that. Ik vertelde jullie onlangs al over mijn favoriete BB-creams, die inmiddels in grote getale door het Westen worden gekopieerd. 

Nog een product waar de Koreanen érg goed in zijn, de scrubhandschoen. Met de zogeheten Italy Towel, scrubben de Koreanen zich helemaal suf. Deze handschoen is in de verste verte niet te vergelijken met de schrubhandschoentjes die je hier overal kunt kopen. Not even close! 

Waarom heet het een Italy Towel? Ik had ook geen idee. Na flink googelen las ik dat de handschoen zo genoemd wordt, omdat in de jaren zestig wanneer de Italy Towel voor het eerst gemaakt wordt, de stof (Viscose) uit Italië kwam. Aha! Overigens vind je de handschoen inmiddels ook vaak genoeg onder de naam “Korean Towel”.

mWi5eNCVFs8ZM5NRmlwxDgA

De Italy Towel in handschoenvorm, met daarboven de variant die je kunt gebruiken om je eigen rug te scrubben.

Mijn eerste ervaring met de Italy Towel? Like OMG! Ben je toevallig wel eens in zo’n Turks badhuis (Hammam) geweest? Waarbij je zo grondig gescrubd wordt dat je letterlijk de dode huidcellen van je huid af ziet rollen? En waarna je een huidje zo zacht als die van een baby hebt? Well, met de Italy Towel doe je dit voortaan gewoon thuis!

Ik scrub zelf zeer regelmatig onder de douche. Wat ik dus voorheen altijd deed met zo’n scrubhandschoen van de Body shop. Ook gebruikte ik regelmatig een sugar scrub die ik zelf maakte.
Doordat ik dit allemaal al zo grondig deed, dacht ik dat het wel mee zou vallen met wat ik nog van mijn huid af zou zien komen….Boy was I wrong! Zonder het al te freaky te laten klinken, er kwam een boel “dode huidlaag” tevoorschijn. En net als hoe ik dat wel eens heb ervaren tijdens een professionele hammam peeling, zag ik het zo van mijn huid afrollen. Resultaat, een súperzachte huid. How awesome!

bodypeelingsoap3

Bye bye dead skin!

Hoe ga je te werk? Zet de douche aan, goed heet, dat werkt het beste. Wat je nóg beter kunt doen is een heet bad nemen. Waarom? Omdat je het beste kunt scrubben als je huid zo “week” mogelijk is. Je moet minstens 10 minuten onder een hete douche staan voor je gaat scrubben. Dat werkt echt het allerbeste. Heb je de luxe van een bad? (zo jaloers!) Ga lekker een halfuur liggen weken en daarna scrubben. 
Tijdens het scrubben gebruik je absoluut geen zeep, douchegel enz. Alleen de handschoen. Hoe simpel wil je het hebben?

ITALY4

Italy Towels in de vorm van (mini) washandjes.

Voordelen:
– Best scrub éver
– Hartstikke budgetproof
– Makkelijk te gebruiken

Nadelen:
– De handschoen krimpt nogal zodra deze in aanraking komt met water (al las ik net dat er inmiddels ook grotere varianten te krijgen zijn).

– Niet hier te koop, dus je moet op Ebay bestellen. Het kan hierdoor even duren voordat je je handschoen in huis hebt.

Zelf kocht ik drie Italy Towels (een roze, groene en blauwe in 1 set) op Ebay voor € 1, 96 plus € 1, 09 aan verzendkosten. Deze set is te vinden bij deze eBay verkoper.

De verschillende kleurtjes staan voor de intensiteit qua scrub. Roze staat voor een soft scrub, groen is de medium variant en blauw staat voor een intensity (zeer grondige!) scrub. De gele variant heeft twee verschillende zijdes. Soft & Medium.

Just try it! Ik kan zelf niet meer zonder!

Have a beautiful day!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s