Nay or Yay (!) tag.

smile-upside-down

I love berries. Strawberries, blueberries, raspberries, black berries, anything with an ‘errie’ in it!

-Jordin Sparks

Nieuwe maand, en alweer een tijdje geleden, het is duidelijk weer tijd voor een tag! Deze tag is al bij een heleboel bloggers gespot, en komt oorspronkelijk van onze oosterburen. Hier heet de tag simpelweg “Geht gar nicht.”
Zoals vaak het geval is bij tags, zijn er inmiddels verschillende varianten op gemaakt, waaronder op veel Nederlandse blogs de “gewoon niet/juist wel” tag. Omdat ik het leuker vind om óók de positieve tegenhanger te benoemen, heb ik mijn post de titel “Yah or Nay” gegeven. Kort maar krachtig!

images (11)Eats_ChampagneStrawberries

Fruit.

Nay: Ananas. Ik vind een heleboel fruitsoorten lekker, maar ananas ga ik nooit begrijpen denk ik. Yuk!
Yay: Aardbeien! Heel toevallig heb ik vandaag voor het eerst dit jaar weer eens aardbeien gegeten. Zó lekker! Ik zou echt kunnen leven op alleen maar aardbeien denk ik. Love those sweet little thingies.

Damien_Rice_Wallpaper_by_strawberry_lollipops Damien_Rice___The_Bootlegs_by_strawberry_lollipops

Music.

Nay: Hier moest ik lang over nadenken. Ik kan de meeste muziek wel waarderen geloof ik. Tot ik er ineens aan dacht dat ik laatst door een winkelcentrum liep waar iemand ontzettend vals een Frans Bauer lied imiteerde. Nederlandstalige muziek in dit genre vind ik echt verschrikkelijk. Ik kan er zelfs zó slecht tegen dat ik die dag geen zin meer had om te winkelen!
Yay: Indie/rock/pop, folk rock, alternative (denk aan artiesten als Bon Iver, Iron & Wine, Damien Rice, The Shins, Sufjan Stevens, Great Lake Swimmers, Elliott Smith, The xx.) Naar deze muziek kan ik dus juist áltijd luisteren. Zelfs als ik slaap staat het regelmatig nog aan…

d4a0aa2f4351bbc0e317acff9db2743b

Fashion.

Nay: Deze weten jullie nu wel toch? Witte leggings! Nu het lente is zie ik ze weer regelmatig voorbij komen. En nee, ik heb nog steeds niemand gespot die er wél mee weg kwam…
Yay: Jurkjes! Als je in mijn kledingkast kijkt (oké kasten als in meervoud, plus enorm kledingrek), dan zie je daar vooral jurkjes. Ik ben gek op jurkjes. Het is zó vrouwelijk en elegant. Classy ten top. Ik snap vaak niet dat er ook vrouwen bestaan die nog nooit een jurkje hebben aangehad. 

first-blush-clean-perfume

Fragrance.

Nay: Al die hele goedkope drogist parfums. Ik ben er nog nooit eentje tegengekomen die ik ook maar een beetje lekker vond ruiken. Cool Water van Davidorff, dit had wat mij betreft net zo goed toiletspray kunnen zijn. Bah. Oh en Poison van Dior zou mij daadwerkelijk écht kunnen vergiftigen volgens mij. Wat krijg je daar een hoofdpijn van zeg!
Yay: Lichte, frisse geuren hebben meestal mijn voorkeur. Zeker in de lente/zomer. Ook zoet, romantisch, poederig en elegant draag ik graag. Denk hierbij aan de geuren Chance Chanel, parfums van Philosophy, parfums van Clean, Daisy van Marc Jacobs, J’adore van Dior en Ange ou demon le secret van Givenchy.

tumblr_m4i4nj3HyP1qk2sd8o1_500

Season.

Nay: Ik hou eigenlijk van alle seizoenen. Juist de seizoenswisselingen zoals we die hier kennen vind ik zo mooi. De eerste bloemen in de lente, hoe blij iedereen is in de zomer, de kleuren van de herfst en de lange donkere avonden in de winter, met veel kaarsjes, warme chocomel en een stapel boeken. Als ik dan toch echt moet kiezen, dan is de lente voor mij het minst gunstig vanwege mijn hooikoorts. Dat kan namelijk soms wel behoorlijk frustrerend werken.
Yay: De zomer! Zoals ik net al aangaf, ik vind het fijn dat de wereld er een stuk vrolijker uit ziet in de zomer. Weg met de winterdepressies, weg met de kou, lange zwoele zomeravonden, festivals, terrasjes, life’s good in summer!

YouTube_TV_icon_1333686384119

 3vintage21

YouTube.

Nay: Reclames. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand daar wél op zit te wachten trouwens. Thumps up for ad block!
Yay: DIY’s, bloggers op YouTube, vintage/retro stuff, concerten, bizarre filmpjes, film trailers, book trailers, bookshelf tours, jeugdsentiment, bijzondere verhalen, docu’s, echt, ik kan me úren vermaken op YouTube.

free-medium-fries-mcdonalds-smChennai_CITY_Page_1_802206e

McDonald’s.

Nay: Dat enge fish filet burger ding. Zijn er écht mensen die dat eten?
Yay: Oke, ik weet dat het waarschijnlijk heel slecht voor me is, ook hier zijn tenslotte genoeg filmpjes over te vinden op YouTube, maar ik hóu echt van de frietjes van de Mac. Verder kun je me erg blij maken met Mcnuggets, de Mckroket, Mcflurry’s en sunday ijsjes.

original

People.

Nay: Mensen die pesten vind ik echt verschrikkelijk. Kinderen worden vaak gepest (which makes me só sad…), maar ook in de volwassen wereld heb je er nog steeds pesters tussen zitten. Vooral op de werkvloer heb ik dit meerdere keren met verbazing zitten aanschouwen. Om overigens vervolgens duidelijk mijn mening er over te geven. Ik snap het gewoon echt niet. Wáárom een ander de grond intrappen? Ben je dan zelf zó ongelukkig? Nee, ik snap het gewoon echt niet…
Yay: Mensen die zo puur mogelijk zijn. Mensen die zichzelf durven zijn, respect hebben voor hun omgeving, weten wat empathie is en nooit een ander klakkeloos zullen veroordelen.

Binnenkort weer een nieuwe tag!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s