The Real-Life Rapunzel Family

untitled

 “Long hair is a security blanket for me. I cut it short a few years ago and I really never want to do that again. When I do cut it, I cut it myself.”

-Alanis Morissette

Meet Terelynn Russel (44) uit Morris, Illinois. Ook wel bekend als de real-life Rapunzel. Ze heeft niet alleen zelf een gigantische haardos, ze heeft ook drie dochters die duidelijk haar goede (haar)genen hebben meegekregen. Alledrie de meisjes hebben érg lang haar.

hair_2501779a

Terelynn behaald met zekere regelmaat de eerste prijs in zogeheten ‘Longest Pony Tail’ competities. Ja, dat soort wedstrijden bestaan blijkbaar echt! Haar haar is inmiddels zo’n 183 cm(!) lang. Wow!

5847

Terelynn zorgt er wel voor dat ook haar dochters hun haar goed verzorgen. Een van de eerste dingen die ze de meisjes leerde was het vlechten van elkaars haar. Daarbij heeft ze de duidelijke huisregel dat ze absoluut niet in de keuken mogen komen met los haar. Tja, ze zullen met deze prachtige haarlokken maar te dicht langs het fornuis komen. Daar moet je inderdaad niet aan denken!

01-201383-giadinhtocdai-hue

Terelynn haar eigen glanzende lokken worden verzorgd met enórme hoeveelheden shampoo (minstens een volledige fles per keer!) en conditioner. Om het vervolgens ongeveer een uur lang te föhnen. 
Voor het haar van de meisjes is ongeveer een kwart fles shampoo nodig per wasbeurt.

article-2284036-1878FA69000005DC-43_638x435

Terelynn kan alleen haar haar wassen door op knieën voor het bad te gaan zitten. Ze probeerde het ooit een keer gewoon staand onder de douche te wassen, maar haar haar werd zo zwaar dat het haar keihard naar de grond toe trok..Auw!

Een keer in de zoveel tijd gaat er een stukje van hun haar af, bij Terelynn zelf in ieder geval nooit meer dan 50 cm. Ze gaan hiervoor overigens nooit naar de kapper, Terelynn knipt ze allemaal zelf.
De afgeknipte lokken worden gedoneerd aan Locks of Love. 

RTEmagicC_par_lung_1.jpg

Verder geeft Terelynn aan dat je erg voorzichtig moet zijn als je zulk lang haar hebt. Met enige regelmaat zit haar haar bekneld tussen de autodeur, komt het vast te zitten in de stofzuiger én gaan haar kinderen vaak per ongeluk op haar haar staan…

Source/Bron: Barcroft Media. Image credits: Barcroft Media.

Tot de volgende blogpost!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s