Sunny With a Chance of Sprinkles Part V: 5x Nutella!

“Let’s face it, a nice creamy chocolate cake does a lot for a lot of people; it does for me.”

– Audrey Hepburn

#1 Kaneelbroodjes met Nutella

tumblr_mgi1m4tX201qdwkufo1_1280

Ingrediënten (voor 8 personen):

– Kant en klaar croissantdeeg

– Nutella

– Kaneel

Voor het glazuur:

– Melk

– Poedersuiker

– Vanille-Extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 – 200 graden en vet een ovenschaal in.

2. Rol het kant en klare croissantdeeg uit en maak met je vingers de driehoekjes goed aan elkaar zodat je één lang stuk deeg hebt.

3. Besmeer het deeg met een laagje Nutella en strooi er flink wat kaneel over.

4. Rol het deeg weer helemaal op en snijd het in acht gelijke stukken.

5. Leg de acht broodjes in de ovenschaal en bak ze in 10-14 minuten af in de oven (laat ze niet te donker worden: het is lekker als ze nog smeuïg zijn van binnen).

6. Mix de poedersuiker, een scheutje melk en theelepeltje vanille-extract in een kommetje om glazuur te maken.

7. Wanneer je een mooie witte glazuurlaag wilt, moet je even wachten totdat de broodjes zijn afgekoeld. Warm uit de oven blijft het glazuur misschien iets minder mooi, maar zijn de kaneelbroodjes met Nutella stiekem toch wel het allerlekkerste!

#2 Nutella-Aardbeien tosti

Strawberry-Nutella-Panini-8_zps51b38ce1

Ingrediënten:

– Nutella

– Aardbeien

– Brood naar keuze

Bereidingswijze:

1. Smeer een lekker laagje Nutella op een boterham.

2. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in tweeën.

3. Leg de aardbeien op de Nutella en leg hier bovenop een boterham.

4. Leg de tosti op de grill, totdat deze mooi bruin is geworden.

Serveren met flink wat poedersuiker!

#3 Nutella Cheesecake

DSC_0195

Ingrediënten:

– 200-250 gram biscuitjes

– 100 gram boter

– 8 eetlepels nutella

– 3 eetlepels suiker

– 3 bakjes monchou (200 gram per stuk)

– 1 eetlepel cacao + (eventueel) cacao voor over de taart

Bereidingswijze: 

1. Begin met het verkruimelen van de koekjes. Je kan dit doen door de koekjes in een plastic zakje te doen en daarna met de deegroller over de zak te rollen.

2. Smelt de boter in ongeveer 30 seconden zacht, maar niet helemaal vloeibaar. Meng vervolgens de koekkruimels met de zachte boter en 2 eetlepels nutella. Vet nu een springvorm in en schep de koekkruimels in de vorm. Druk deze goed aan met een lepel zodat er een bodem ontstaat.

3. Meng de monchou met de overige nutella, suiker en cacao.

4. Als dit goed gemengd is, schep je het monchou mengsel over de koekjesbodem. De nutella-cheesecake kan nu voor een paar uur in de koelkast.

Tip: Strooi voor het opdienen wat cacaopoeder over de taart. Dit maakt de taart nóg lekkerder.

#4 Nutella ijsjes

Nutella-Popsicles-Recipe

Ingrediënten:

– 350 ml chocolademelk

– 70 gram Nutella

Bereidingswijze (voor ongeveer 6-8 ijsjes):

1. Meng in een kom/maatbeker de ingrediënten door elkaar.

2. Giet het mengsel in de ijsvormpjes (niet helemaal tot bovenaan!) en doe vervolgens de stokjes erin.

3. Zet de ijsvormpjes voor minimaal 6 uur in de diepvries totdat ze goed bevroren zijn.

#5 Snelle Nutella Koekjes

nutella-koekjes-3

Ingrediënten (voor 24 koekjes): 

– 135 gram Nutella

– 100 gram suiker

– 130 gram zelfrijzend bakmeel

– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden.

2. Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm er kleine balletjes van.

3. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg de bolletjes erop.

4. Druk met een glas of lepel de bolletjes plat en zet vervolgens de koekjes voor circa 7 tot 8 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

1 comments

  1. Hmm jummjum, heerlijk lijken mij die nutella ijsjes wel ^_~
    En die snelle koeken ook trouwens. Geweldige Quote! Fijne dag en liefs, Mijntje.

    Like

Plaats een reactie