Modern Gadgets With Retro Styling (A Blast From The Past!)

“My personal style is a mixture of, like, girly, throwback, like retro ’50s pin-ups, floral, like hippies, like anything feminine, and like flirty.”

– Ariana Grande

Mijn liefde voor vintage hoef ik niet echt meer uit te leggen toch? Ik ben echter ook nogal een lichtelijke gadget freak. Sterker nog, ik kan een behoorlijk nerd zijn wat betreft gadgets. Zo ben ik bijvoorbeeld een behoorlijk grote fan van de producten van Apple. Momenteel blog ik op mijn (ook úbervette!) witte Chromebook, maar dit is vooral omdat het scherm van mijn Macbook het een beetje heeft begeven…Er afstand van doen kan ik echter toch nog steeds niet. En zodra ik weer eens wat geld over heb komt er ook zeker weer een nieuwe Macbook hier in huis.

Verder ben ik nog steeds aardig voorzien qua Apple goodies. Zo heb ik gelukkig ook nog een Ipad en Iphone welke gelukkig nog wél volledig intact zijn.

Wat ik echt supertof vind, is dat er steeds meer retro stijl gadgets op de markt komen. Hippe telefoons met ouderwetse draaischijven, Iphone covers met een vintage sfeertje, moderne tv’s gestoken in een retro jasje, kitchen supplies met een 50’s look, retro look platenspelers waar je gewoon ook je Iphone of mp3 speler aan kunt hangen en je Ipad kun je bijvoorbeeld omtoveren tot een mini jukebox.

Voor deze blogpost heb ik mijn favoriete retro gadgets voor jullie op een rijtje gezet. Kijk met me mee!

#1 LG Retro Televisie

Het is de trend in televisie-land om tv’s zo dun en flitsend mogelijk te maken. LG denkt dat er in deze tijd ook nog wel plaats is voor een wat dikker apparaat: de LG Serie 1 Retro Classic TV, een nieuwerwetse televisie in een prachtig retro-jasje. Het scherm is niet al te groot (14 inch, 35 centimer), maar het leuke design maakt dit ruimschoots goed. De televisie is verder voorzien van een digitale TV-tuner, een afstandsbediening en een ingang voor een composiet kabel. Leuke bijzonderheid is de schuifknop op de voorkant: hiermee kun je wisselen tussen de beeld-modi kleur, zwart-wit en sepia. Geinig! Vooralsnog is LG alleen voornemens het retro tv-toestel in Korea aan te gaan bieden. Why?! De prijs is met 249,000 KRW (omgerekend zo’n 150 euro) hartstikke prima! I'd lóve to have this one in my bedroom!

Het is de trend in televisie-land om tv’s zo dun en flitsend mogelijk te maken. LG denkt dat er in deze tijd ook nog wel plaats is voor een wat dikker apparaat: de LG Serie 1 Retro Classic TV, een nieuwerwetse televisie in een prachtig retro-jasje.
Het scherm is niet al te groot (14 inch, 35 centimer), maar het leuke design maakt dit ruimschoots goed. De televisie is verder voorzien van een digitale TV-tuner, een afstandsbediening en een ingang voor een composiet kabel. Leuke bijzonderheid is de schuifknop op de voorkant: hiermee kun je wisselen tussen de beeld-modi kleur, zwart-wit en sepia. Geinig!
Vooralsnog is LG alleen voornemens het retro tv-toestel in Korea aan te gaan bieden (why?!) De prijs is met 249,000 KRW (omgerekend zo’n 150 euro) hartstikke prima!
I’d lóve to have this one in my bedroom!

#2 Retro Magnetron Red

 Kook in stijl met deze Nostalgia Electrics Magnetron in rood. Het jaren 50 design gecombineerd met de chromen elementen zorgen voor een bijzondere 50's look. De buitenkant mag dan nostalgisch zijn, de binnenkant is dat zeker niet. De draaiknop met 12 presets, 800 watt kookkracht en 27 cm draaitafel zorgen voor al het modern gebruikersgemak wat je nodig hebt. De 25 liter inhoud geeft je genoeg ruimte voor alledaagsgebruik. Deze magnetron staat niet alleen leuk in de keuken, als ook in een thuisbioscoop of hobby kamer. Prijs €148. I so need this!


Kook in stijl met deze Nostalgia Electrics Magnetron in rood. Het jaren 50 design gecombineerd met de chromen elementen zorgen voor een bijzondere 50’s look.
De buitenkant mag dan nostalgisch zijn, de binnenkant is dat zeker niet. De draaiknop met 12 presets, 800 watt kookkracht en 27 cm draaitafel zorgen voor al het modern gebruikersgemak wat je nodig hebt.
De 25 liter inhoud geeft je genoeg ruimte voor alledaagsgebruik. Deze magnetron staat niet alleen leuk in de keuken, als ook in een thuisbioscoop of hobby kamer. Prijs €148,00. I so need this!

#3 Retro Cotton Candy Machine

Suikerspinnen! Need I say more?? Naast zijn leuke jaren 50 design, is dit niet zomaar een standaard suikerspinmachine van Nostalgia Electrics, maar één waarmee je de allerlekkerste suikerspinnen kan maken. Hoezo de allerlekkerste? Omdat je naast heerlijke suikers, hier harde snoepjes in kan gooien! Jawel, gooi hier snoepjes in van karamel, creme, toffees, fruit (niet de zachte), pepermunt, kaneel of zelfs koffie. De snoepjes worden gesmolten tot suikers waarmee je je creativiteit los kan laten om de lekkerste suikerspinnen te maken. Prijs €52,50.

Suikerspinnen! Need I say more?? Naast zijn leuke jaren 50 design, is dit niet zomaar een standaard suikerspinmachine van Nostalgia Electrics, maar één waarmee je de allerlekkerste suikerspinnen kan maken.
Hoezo de allerlekkerste? Omdat je naast heerlijke suikers, hier harde snoepjes in kan gooien! Jawel, gooi hier snoepjes in van karamel, creme, toffees, fruit (niet de zachte), pepermunt, kaneel of zelfs koffie. De snoepjes worden gesmolten tot suikers waarmee je je creativiteit los kan laten om de lekkerste suikerspinnen te maken.
Prijs €52,50.

#4 1950’s Diner Phone

b_501

Deze klassieke Amerikaanse restaurant 3-slot stijl betaaltelefoon stamt uit de jaren ’50 en bleef zo goed als onveranderd tot 1965. Zijn bijzondere en karakteristieke uiterlijk ademt de sfeer van vroeger uit en is een plezier om naar te kijken. De betaalfunctie is niet noodzakelijk te gebruiken om te kunnen bellen. De druktoetsen, in plaats van de draaitoetsen, zo gekozen voor beter gebruiksgemak, zijn genoeg om mee te kunnen bellen. De extra betaalfunctie zorgt voor dat herkenbare geluidje als de munten van boven naar beneden in de muntjesbak vallen. De muntjesbak komt met een sleutel om de bak op slot te kunnen doen. Ook leuk te gebruiken als spaarpot dus! Ook is de huistelefoon aan de muur te hangen zodat hij ook goed te gebruiken is in een kantoor, game kamer, café, bar of keuken. Prijs €88,00.

#5 Retro Koffer Platenspeler Crosley Executive Red

Een mobiele platenspeler! De Executive kofferplatenspeler van Crosley. Geniet van warme vinyl platen waar je ook bent. Klik hem handig dicht en cruise overal naartoe waar die vinyl platen zo hard nodig zijn. De ingebouwde dynamische full range speakers geven je de mogelijkheid overal naar je muziek te luisteren. Begint het wat laat te worden en moet je zachtjes zijn, kun je altijd nog je hoofdtelefoon aansluiten. Wil je juist wat extra power kan je hem ook nog op externe luidsprekers aansluiten. Zet ook je LP's om in MP3! Met deze Crosley Executive kun je d.m.v. de USB uitgang de platenspeler met je PC verbinden om zo die favoriete vinyl platen ook in je digitale collectie te brengen. De platenspeler is gemaakt met een houten behuizing en afgewerkt in leerachtig materiaal waardoor je er verzekert van bent dat hij lang meegaat. De executive kofferplatenspeler zorgt voor extra sfeer in je huis en zal een absolute eye catcher zijn! Prijs €128,00.

Een mobiele platenspeler! De Executive kofferplatenspeler van Crosley. Geniet van warme vinyl platen waar je ook bent. Klik hem handig dicht en cruise overal naartoe waar die vinyl platen zo hard nodig zijn.
De ingebouwde dynamische full range speakers geven je de mogelijkheid overal naar je muziek te luisteren. Begint het wat laat te worden en moet je zachtjes zijn, kun je altijd nog je hoofdtelefoon aansluiten. Wil je juist wat extra power kan je hem ook nog op externe luidsprekers aansluiten.
Zet ook je LP’s om in MP3! Met deze Crosley Executive kun je d.m.v. de USB uitgang de platenspeler met je PC verbinden om zo die favoriete vinyl platen ook in je digitale collectie te brengen.
De platenspeler is gemaakt met een houten behuizing en afgewerkt in leerachtig materiaal waardoor je er verzekert van bent dat hij lang meegaat. De executive kofferplatenspeler zorgt voor extra sfeer in je huis en zal een absolute eye catcher zijn!
Prijs €128,00.

#6 Fisheye Two White Knight Analoge Camera

 Bekijk de wereld vanuit vissenkom-perspectief van 170 graden! Duik in de wereld van fisheye fotografie met de Fisheye Two White. Deze analoge camera beschikt over een 170 graden lens en schiet door zijn 35mm film scherpe Fisheye foto's. Maak grappige en bijzondere foto's met deze fisheye camera. Kies het Multi Color Film Pack en maak zowel zwart witte, normaal gekleurde, als foto's met een bijzondere rode gloed. Een perfecte camera voor de liefhebber van close-ups. Prijs €78,00.


Bekijk de wereld vanuit vissenkom-perspectief van 170 graden! Duik in de wereld van fisheye fotografie met de Fisheye Two White. Deze analoge camera beschikt over een 170 graden lens en schiet door zijn 35mm film scherpe Fisheye foto’s.
Maak grappige en bijzondere foto’s met deze fisheye camera. Kies het Multi Color Film Pack en maak zowel zwart witte, normaal gekleurde, als foto’s met een bijzondere rode gloed.
Een perfecte camera voor de liefhebber van close-ups.
Prijs €78,00.

#7 USB Typewriter Underwood PC Keyboard iPad

OMG! Deze prachtige Underwood draagbare typemachine is liefdevol gerestaureerd en vervolgens aangepast om te werken als een USB-toetsenbord voor PC, Mac of zelfs een iPad! Jazeker, het werkt als een volledig functioneel toetsenbord voor je computer!  De aanpassing is zeer netjes, en laat de typemachine ogen, voelen, en werken als een gewone typemachine. Je kunt het gebruiken als je primaire toetsenbord voor je computer of schakel de monitor uit en typ op papier zoals je bij een normale typemachine ook zou doen. Je kunt het ook gebruiken als een handig toetsenbord voor je iPad of andere tablet. Een mooie, functionele en unieke toevoeging voor je kantoor aan huis.  De USB Typemachine kan alle letters, cijfers en leestekens typen. Het bevat ook shift, space, en enter (wat letterlijk wordt geactiveerd door de wagen van de typemachine te verplaatsen!). Veel niet-standaard toetsen, zoals F1-F12, esc, ctrl, en ga zo maar door zijn beschikbaar met een speciale toggle toets. De USB Typemachine kan eenvoudig worden geconfigureerd om te typen in verschillende talen. So awesome... Prijs €648,00. Slik...

OMG! Deze prachtige Underwood draagbare typemachine is liefdevol gerestaureerd en vervolgens aangepast om te werken als een USB-toetsenbord voor PC, Mac of zelfs een iPad! Jazeker, het werkt als een volledig functioneel toetsenbord voor je computer!
De aanpassing is zeer netjes, en laat de typemachine ogen, voelen, en werken als een gewone typemachine. Je kunt het gebruiken als je primaire toetsenbord voor je computer of schakel de monitor uit en typ op papier zoals je bij een normale typemachine ook zou doen. Je kunt het ook gebruiken als een handig toetsenbord voor je iPad of andere tablet. Een mooie, functionele en unieke toevoeging voor je kantoor aan huis.
De USB Typemachine kan alle letters, cijfers en leestekens typen. Het bevat ook shift, space, en enter (wat letterlijk wordt geactiveerd door de wagen van de typemachine te verplaatsen!). Veel niet-standaard toetsen, zoals F1-F12, esc, ctrl, en ga zo maar door zijn beschikbaar met een speciale toggle toets. De USB Typemachine kan eenvoudig worden geconfigureerd om te typen in verschillende talen.
So awesome…
Prijs €648,00. Slik…

#8 Slush Puppy Machine

 Een aanvulling voor elk huishouden is deze Slush Puppy Maker XL Pearl van Nostalgia Electrics. Trakteer jezelf en je gezin op heerlijke ijsdrankjes (Slush Puppies), half bevroren toetjes (granita's), fruit smoothies of margarita's met deze stoere jaren 50 stijl Granita Maker. Zet de meegeleverde maatbeker onder de machine, kies voor Snow (dunner sneeuwachtig ijs) of Slush (grotere brokjes ijs) en creëer de lekkerste toetjes met het meegeleverde ingrediëntenboekje. Of maak bijvoorbeeld lekkere Fruit Smoothies door bevroren aardbeien, kersen, frambozen of bananen in de maker te doen. Oeh! Of mix drank met ijs en maak voor jezelf een heerlijke Margarita. Kortom, laat je fantasie de loop met deze veelzijdige Granita Machine. Wat een briljant ding! Prijs €58,00.


Een aanvulling voor elk huishouden is deze Slush Puppy Maker XL Pearl van Nostalgia Electrics. Trakteer jezelf en je gezin op heerlijke ijsdrankjes (Slush Puppies), half bevroren toetjes (granita’s), fruit smoothies of margarita’s met deze stoere jaren 50 stijl Granita Maker.
Zet de meegeleverde maatbeker onder de machine, kies voor Snow (dunner sneeuwachtig ijs) of Slush (grotere brokjes ijs) en creëer de lekkerste toetjes met het meegeleverde ingrediëntenboekje.
Of maak bijvoorbeeld lekkere Fruit Smoothies door bevroren aardbeien, kersen, frambozen of bananen in de maker te doen. Oeh! Of mix drank met ijs en maak voor jezelf een heerlijke Margarita. Kortom, laat je fantasie de loop met deze veelzijdige Granita Machine.
Wat een briljant ding!
Prijs €58,00.

#9 Retro Popcornmachine

Sexy, vetvrij en makkelijk te gebruiken is wat deze popcornmachine van Nostalgia Electrics het best omschrijft. Zijn op de jaren '50 geïnspireerde uiterlijk zorgt ervoor dat hij overal in huis leuk zal passen en je zin krijgt hem te gebruiken als je hem in je kamer ziet staan. Doe de maïs via de bovenkant met het in de bovenkant geïntegreerde schepje in de machine waardoor het in het bakje van de popcorn machine valt. Zet de machine aan en laat de warme lucht zijn werk doen. Na 2-5 minuten komt er popcorn in je kom rollen. Nom! Prijs €58,00.

Sexy, vetvrij en makkelijk te gebruiken is wat deze popcornmachine van Nostalgia Electrics het best omschrijft. Zijn op de jaren ’50 geïnspireerde uiterlijk zorgt ervoor dat hij overal in huis leuk zal passen en je zin krijgt hem te gebruiken als je hem in je kamer ziet staan.
Doe de maïs via de bovenkant met het in de bovenkant geïntegreerde schepje in de machine waardoor het in het bakje van de popcorn machine valt. Zet de machine aan en laat de warme lucht zijn werk doen. Na 2-5 minuten komt er popcorn in je kom rollen. Nom!
Prijs €58,00.

#10 ION Jukebox Dock

Geniet van uitstekend geluid uit deze retro ION jukebox. Hij werkt met een dockingsysteem voor iPhone, iPod en iPad. Zo kun je muziek luisteren terwijl het apparaat oplaadt! De speciale ingang maakt de jukebox ook geschikt voor andere muziekspelers.  • Speaker van hoge kwaliteit luidsprekers • Materiaal: Hout • Met neon-licht voor een retro look • Geschikt voor iPhone, iPod en iPad • Met oplaadfunctie Prijs €129,95. So cute!

Geniet van uitstekend geluid uit deze retro ION jukebox. Hij werkt met een dockingsysteem voor iPhone, iPod en iPad. Zo kun je muziek luisteren terwijl het apparaat oplaadt! De speciale ingang maakt de jukebox ook geschikt voor andere muziekspelers.
• Speaker van hoge kwaliteit luidsprekers
• Materiaal: Hout
• Met neon-licht voor een retro look
• Geschikt voor iPhone, iPod en iPad
• Met oplaadfunctie
Prijs €129,95. So cute!

#11 View Quest Retro Radio iPhone 5

De vintage look brengt je terug naar de jaren ’70, de functies zijn van nu! Met de View Quest Retro Radio luister je muziek via de FM of DAB radio of door een iPhone/iPod aan te sluiten via de 8-pins dock. De radio is ook als wekker te gebruiken. Prijs €129,99.

De vintage look brengt je terug naar de jaren ’70, de functies zijn van nu! Met de View Quest Retro Radio luister je muziek via de FM of DAB radio of door een iPhone/iPod aan te sluiten via de 8-pins dock. De radio is ook als wekker te gebruiken.
Prijs €129,99.

#12 Bloomingville Keukenweegschaal

Wat een beauty! Ga terug in de tijd met deze fantastische Bloomingville keukenweegschaal. De weegschaal heeft een mooi, retro design met een ouderwetse, analoge gewichtsaanduiding. Deze is bijzonder nauwkeurig van nul tot drie kilogram. De weegschaal heeft vaatwasmachinebestendige onderdelen. Hierdoor is het apparaat gemakkelijk mooi te houden en kan hij jarenlang mee! Prijs €29,95.

Wat een beauty!
Ga terug in de tijd met deze fantastische Bloomingville keukenweegschaal. De weegschaal heeft een mooi, retro design met een ouderwetse, analoge gewichtsaanduiding. Deze is bijzonder nauwkeurig van nul tot drie kilogram. De weegschaal heeft vaatwasmachinebestendige onderdelen. Hierdoor is het apparaat gemakkelijk mooi te houden en kan hij jarenlang mee!
Prijs €29,95.

#13 Russell Hobbs Cottage Red Waterkoker

De Cottage Set waterkoker van Russell Hobbs heeft een prachtig retro design en is afgewerkt met een glanzende metallic finish. De waterkoker heeft een afgeschermd verwarmingselement, een verwijderbaar deksel en een automatische uitschakeling. Prijs €49,95.

De Cottage Set waterkoker van Russell Hobbs heeft een prachtig retro design en is afgewerkt met een glanzende metallic finish. De waterkoker heeft een afgeschermd verwarmingselement, een verwijderbaar deksel en een automatische uitschakeling.
Prijs €49,95.

#14 Instax mini Polaroid Camera

Hoe cool zijn polaroidcamera’s en waarom zie je ze bijna nooit meer? De instax mini camera van Fujufilm is een instant polaroid camera die meteen afdrukt! Weg met alle digitale fotocamera’s, telefoons en geheugenkaarten. Krijg je foto meteen in handen en bewaar ze veilig. De Polaroid Fuju Camera maakt namelijk polaroidfoto’s, die dus meteen worden afgedrukt. Nog leuker is dat de polaroidfoto’s het formaat hebben van een creditcardpasje! Je kan ze dus makkelijk opbergen in je portemonnee of in je pasjeshouder. Prijs €79,95.

Hoe cool zijn polaroidcamera’s en waarom zie je ze bijna nooit meer? De instax mini camera van Fujufilm is een instant polaroid camera die meteen afdrukt! Weg met alle digitale fotocamera’s, telefoons en geheugenkaarten. Krijg je foto’s meteen in handen en bewaar ze veilig. De Polaroid Fuju Camera maakt namelijk polaroidfoto’s, die dus meteen worden afgedrukt. Nog leuker is dat de polaroidfoto’s het formaat hebben van een creditcardpasje! Je kan ze dus makkelijk opbergen in je portemonnee of in je pasjeshouder.
Prijs €79,95.

De meeste van deze gadgets (behalve helaas de briljante retro tv van LG) zijn te koop bij www.fonq.nlwww.retro-online.nlwww.megagadgets.nl en www.thinkgeek.com

Wat vind jij van retro gadgets? En zit er iets leuks voor je tussen? Laat het me weten onderaan bij de comments!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s