Beauty Lessons From a Vintage Magazine: Eyebrows

“I have become a bit obsessed with eyebrows. I used to never have any, and then I realised big eyebrows are good, and now I’m an eyebrow fiend. Everyone comes to me to get their eyebrows done.”

– Jessie J

Wenkbrauwen zijn voor mijn één van de belangrijkste beauty-elementen op iemands gezicht. Daarom schrok ik ook erg van de periode, weet niet of jullie dat (nog) weten: de gebleekte wenkbrauwen. Destijds zag je vele modellen op catwalks lopen met gebleekte wenkbrauwen. En wat blijkt? Ook recentelijk werd deze trend weer gespot. Zo zag ik een foto voorbij komen van Cara Delevingne met gebleekte wenkbrauwen. Quite shocking!

So weird! Ik zie Cara veel liever mét haar prachtige volle wenkbrauwen.

So weird! Ik zie Cara veel liever mét haar prachtige volle wenkbrauwen.

 Ik kan mezelf totaal niet voorstellen zonder wenkbrauwen. Wenkbrauwen kunnen je gezicht totaal anders laten lijken, ze geven een bepaalde uitdrukking aan je gezicht.Verzorgde wenkbrauwen zorgen voor een frisse gezichtsuitdrukking. Bovendien behoren wenkbrauwen ook tot het uitdrukken van de non-verbale taal. Zo drukken wenkbrauwen de gelaatsexpressie van emoties uit. De vorm van je wenkbrauw is daarom héél belangrijk.

Het súperdun maken van je wenkbrauwen  is een veel voorkomende beauty fout. Door slechts een paar haartjes verkeerd te epileren kun je,je gezicht er al heel anders uit laten zien dan dat je eigenlijk liever gewild had. Je kijkt dan bijvoorbeeld ineens heel streng of juist heel droevig. Niet wat je wilt toch?

De welbekende streepjeswenkbrauwen van Pamela Anderson. Zó niet mijn stijl dit!

De welbekende streepjeswenkbrauwen van Pamela Anderson. Zó niet mijn stijl dit!

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, en daar  is ook niks mis mee!
Persoonlijk houd ik van volle wenkbrauwen. Niet zoals die van Bert uit Sesamstraat, maar gewoon mooi vol, wijd uitlopend en strak geëpileerd. Ik hou zelf absoluut niet van (te) dunne wenkbrauwen. Het maakt je gezicht zo “butt naked” ofzo.  Natuurlijk vind ik óók de ene vorm mooier passen bij iemand dan de ander. Het ligt er gewoon heel erg  aan hoe je gezicht gevormd is. Bij de een passen wat dunnere wenkbrauwen en bij de ander weer volle wenkbrauwen, het verschilt enorm.

Bert en zijn unibrow

Bert en zijn unibrow

In het vintage tijdschrift “1,000 Hints Beauty Magazine” vond ik een goede les over welke wenkbrauwen goed bij welke gezichtsvorm passen. Kijk met me mee!

Give your eyebrows a lift vintage magazine

1,000 Hints Beauty Magazine 1952.

Een lang smal gezicht: zorg voor rechte, wijdtuitlopende wenkbrauwen

Vintage eyebrows long face

Een breed en/of vierkant gezicht: Een omgekeerde V-shape maakt je gezicht wat zachter en liever. Zorg dus voor een mooi “boogje” in je wenkbrauwen.

Vintage Eyebrows Broad face

Een ovaal gezicht: Bij een ovaal gezicht past eigenlijk altijd alles. Dat geldt niet alleen voor je wenkbrauwen maak bijvoorbeeld ook bij de kapsel. Het állermooiste qua wenkbrauwen bij deze gezichtsvorm is echter een héle lichte omgekeerde V-shape. Hele subtiele “boogjes” dus.

Vintage Eyebrows oval face

Een ovaal gezicht met amandelvormige ogen: Laat de uiteinden van je wenkbrauwen riching je “temples” lopen. Zo komt niet alleen je gezicht mooi uit, maar ook zeker je práchtige ogen!

Vintage Eyebrows almond eyes


Tips:

– Zorg voor een goede (en schone!) pincet. Zelf kan ik echt niet zonder mijn Tweezerman (te vinden bij Douglas)!

Tweezerman: Betsey Designer Series

Tweezerman: Betsey Designer Series. Helemaal in vintage stijl!

– Ontsmet de huid waar je gaat epileren.

– Bang voor pijn? Verdoof de huid door er zachtjes met een ijsklontje overheen te strijken voor je gaat epileren.

– Zorg ervoor dat je goed licht hebt. Bij voorkeur epileer je je wenkbrauwen in daglicht.

– De perfecte vorm tekenen vindt je door een potlood voor het puntje van de neus en het midden van je oog te houden; op dit punt is de boog het hoogst. Hoe lang de wenkbrauw moet worden, kunt je meten door een potlood te plaatsen voor het puntje van je neus langs het einde van de ooghoek.

wenkbrauwenepileren

– Trek met een vinger de huid strak voordat je het haartje met een pincet eruit haalt. Epileer de haartjes met de groeirichting mee, van beneden naar boven en van de binnenzijde naar de buitenzijde.

– Haal alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauwen weg te halen, je vergroot de afstand tussen je oog en je wenkbrauw. Hierdoor zorg je voor een ‘open blik’. Haal nooit ongewenste haartjes weg boven je wenkbrauw. Je loopt dan het risico dat je de vorm van je wenkbrauwen blijvend verandert.

– Bekijk  tussendoor goed het resultaat, voordat je verder epileert.
Borstel de wenkbrauwen met een speciaal wenkbrauwenborsteltje tijdens het epileren telkens bij, dan kun je zien wat je hebt gedaan.

eyebrow-dual-brush

– Let op dat je niet te veel haartjes epileert. Voor je het weet trek je er immers een of meerdere haartjes uit, zeker als je niet veel ervaring hebt. Epileer je wenkbrauwen niet te vaak als je de haartjes ooit terug wilt laten groeien. De haartjes kunnen ook lichter terugkomen.

– Heb je toch te veel geëpileerd? Er zijn helaas geen middeltjes waardoor je wenkbrauwen sneller gaan groeien. Een oplossing is het bijtekenen met een wenkbrauwpotlood. Overdrijf het echter niet, want dat ziet er onnatuurlijk uit.

– Ga nooit na het epileren in de zon zitten. Mocht je een speciale gelegenheid hebben waarvoor je je wenkbrauwen wilt epileren, doe dat dan de dag van tevoren. De roodheid van de huid en gevoeligheid kan dan rustig bijtrekken.

– Gebruik na afloop een lotion met alcohol, dat trekt de poriën samen en ontsmet.

– Gebruik nóóit een scheermes!

Importance-of-eyebrows

 

Tot de volgende blogpost!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s