Cloudy With A Chance Of Sprinkles Part I: Cake In A Mug

“Love is like a good cake; you never know when it’s coming, but you’d better eat it when it does!”

― C. JoyBell C

Soms heb je even geen zin om uitgebreid te koken of bakken. Als er echter ineens een enorme craving naar zoetigheid toeslaat, heb je toch wel vaak zin in een versgebakken cupcake of brownie. De oplossing voor dit soort dagen: Cake in een mok!

De meeste van deze recepten zijn klaar in minder dan vijf minuten! Verder voordeel: bijna geen afwas. Je mengt namelijk alle ingrediënten rechtstreeks in de mok.

Wat heb je verder nodig naast een (bij voorkeur grote!) mok? Een vork en een magnetron. That’s it!

#1 Raspberry Cake In A Mug

cake_in_mok

Ingrediënten:
40 gr bloem
50 gr suiker
1/2 theel bakpoeder
1 klein ei
3 eetl melk
3 eetl olijfolie
Verse of diepvries frambozen

Bereidingswijze:
Meng met een vork de bloem, suiker en bakpoeder door elkaar. Klop met de vork de eieren, melk en olijfolie er door. Gooi er een stuk of 8 frambozen doorheen. Zet de mok ongeveer 2 minuten op 700 watt in de magnetron. De tijd kan ietsjes afwijken want elke magnetron is weer anders. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is van binnen. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker of spuit er een toef slagroom op. Je kunt de frambozen natuurlijk ook vervangen door ander fruit.

#2 Chocolate Cake In A Mug

image111

Ingrediënten:
4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels boter of olie
¼ theelepel vanille (of pepermunt) extract
1 eetlepel chocolate chips

Bereidingswijze:
Doe de droge ingrediënten in de mok en roer goed door. Breek een ei en doe dat in de mok. Mix dit heel goed zodat er geen klontjes bloem in de hoekjes achterblijven. Schenk de melk en de olie erbij en roer goed door. Voeg het vanille extract toe.
Zet je mok in de magnetron en verwarm drie minuten op maximaal vermogen. Wacht tot de cake stopt met rijzen en stevig wordt in de mok. Indien nodig, haal een mes langs de rand van de mok, en haal de nog warme cake uit de mok en leg op een bordje. Hoeft het er niet mooi uit te zien? Eet de cake dan gewoon rechtstreeks vanuit de mok!

#3 Apple Pie In A Mug

great-apple-pie-recipe-2 (1)

Ingrediënten:

4 eetlepels bloem
2 eetlepels bruine bastaardsuiker
1 ei
3 eetlepels melk
2 eetlepels plantaardige olie
Snufje kaneel
1/2 of 1/3 appel
Eventueel wat rozijnen

Bereidingswijze:

Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes. Was de rozijnen. Meng de droge ingrediënten in een mok en voeg daarna al roerend de overige ingrediënten toe. Meng de klontjes eruit en plaats het geheel voor anderhalve tot twee minuten in de magnetron, weer op de hoogste stand.
Lekker met slagroom of ijs, of gewoon met de rest van de appel. Ook fijn: een flinke laag poedersuiker erover!

#4 Peanutbutter Cake In A Mug

peanut-butter-mug-cake-10

Ingrediënten:

30 g bloem (4 matige el)
1/4 tl bakpoeder
1 ei
1 flinke el pindakaas (met stukjes!)
2 á 3 el suiker, of vervang dit door zoetstof, stevia of kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten in een enorme mok tot er een tamelijk egaal mengsel ontstaan is. Zet de mok in de magnetron voor ca. 2 minuten op 700W. Het zal boven de rand rijzen, maar dat is niet erg. Houd het wel in de gaten natuurlijk. Mocht het nog niet gaar zijn, zet het dan terug voor nog eens 30 seconden.

#5 Blueberry Cake In A Mug

blueberry-mug-cake-14

Ingredienten: 

4 el. Bloem
3 el. Suiker
½ tl. Bakpoeder
1 Ei
3 el. Zonnebloemolie
3 el. Melk
Handvol ontdooide of verse bosbessen

Bereidingswijze:

De droge ingrediënten m.u.v. de vruchten met elkaar mengen, dan de natte ingrediënten m.u.v. de vruchten mengen tot een klontvrij beslag, gewoon rechtstreeks in de beker/mok. Dan voorzichtig de vruchtjes erdoor roeren met een vork en in ca. 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand bereiden. Check na 2 min. ongeveer of je cake al klaar is.

Happy nomming!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s