Tag: Jeugdsentiment

“I do not miss childhood, but I miss the way I took pleasure in small things, even as greater things crumbled. I could not control the world I was in, could not walk away from things or people or moments that hurt, but I took joy in the things that made me happy.”

― Neil Gaiman, The Ocean at the End of the Lane

#1 Favoriete kinderfilm:

Ik kan echt met geen mogelijkheid maar één film noemen. Wat ik wel weet, en dat weten jullie inmiddels ook al wel, dat ik altijd al gek was op de wat oudere films. Bij deze vraag denk ik bijvoorbeeld meteen weer aan de films van Shirley Temple. Verder een opsomming van favoriete films uit mijn kindertijd: The Sound Of Music, Mary Poppins, De Sissi films, Als je begrijpt wat ik bedoel (altijd kijken rond kerst), The Secret Garden, A Little Princess en The Snowman.

SOM--Rodgers&Hammerstein--d

#2 Favoriete televisieserie:

Ik was echt gek op alle Japanse tekenfilms. De tovernaar van Oz, Candy Candy en Natalie. Ook geweldig, maar eigenlijk veel te eng toen ik nog zo klein was, De Moddermonsters (Under the Mountain 1981).

#3 Favoriete boek:

Ook hierbij kan ik echt niet maar één boek noemen. Favoriet waren de boeken van Roald Dahl, met name Matilda. Verder heb ik De Geheime Tuin echt heel erg vaak gelezen.

mathilda286666758313

#4 Favorite nummer van de Spice Girls:

Ik was nou niet echt fan van de Spice Girls. Ik luisterde in die periode vooral naar met name Grungy stuff. Nirvana, The Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Soundgarden, Goo Goo Dolls, Pearl Jam, dat soort dingen. Als ik dan toch echt een nummer moet kiezen, Wanna be. In mijn herinnering het eerste nummer dat ze uitbrachten. Dat was best een tof nummer!

#5 Favoriete fashion item:

Als kind: jurkjes!

Als puber: Mijn eerste Levi’s 501, deze heb ik compleet afgedragen. Toen hij eigenlijk echt niet meer kon en de gaten erin vielen, heb ik hem heel kort afgeknipt en er nog zeker twee zomers in rondgelopen :) Verder was ik ook echt gek op mijn Doc Martens. Vooral onder jurkjes!

levis501

10072410 L_XXX

90265_1270072536

#6 Favoriete snoep/snack:

Ik denk M&M’s. Ik kan me herinneren dat ik vanuit school altijd met vriendinnetjes langs een snoepautomaat fietste en ik áltijd een zakje M&M’s meenam. Nog steeds de ultieme snack trouwens!

d33231a8020e029618ac5d27638e8d56

#7 Favoriete TV reclame:

Favoriet is deze niet te noemen, maar deze is me wel het meeste bijgebleven. Een reclame van Veilig Verkeer Nederland. Iets met een paar spelende kinderen en een vlieger. Na even rond gezocht te hebben is deze reclame ook járenlang op tv geweest. Ik vond het zó zielig en moest er altijd bijna van huilen…

#8 Favoriete nummer:

Niet één specifiek nummer, wel twee complete cd’s. Nirvana Unplugged in New York en Mellon Collie and the Infinite Sadness van The Smashing Pumpkins. Beide compleet grijsgedraaid!

Smashing_Pumpkins_-_Mellon_Collie_And_The_Infinite_Sadness 50317238d9595b70cb74a9ea078ff64fb2ed62db

Ik denk dat er een heleboel bloggers zijn die deze tag leuk vinden, en ik heb dit keer dan ook geen idee wíe ik moet taggen. You know what? Ik tag jullie állemaal!

Binnenkort weer een nieuwe tag!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s