Inside Out Book Tag

“Mr. Wonka: “Don’t forget what happened to the man who suddenly got everything he wanted.”
Charlie Bucket: “What happened?”
Mr. Wonka: “He lived happily ever after.”

― Roald Dahl, Charlie and the Chocolate Factory

#I

Inside flap / Back-of-the-book summaries: Too much info? Or not enough?

Een korte samenvatting vind ik toch altijd wel erg prettig. Een uitgebreid verhaal, zoals wat je vaak ziet aan de binnenkant van een stofomslag bij een hardcover editie van een boek, hoeft van mij niet zo. Gewoon kort en bondig, that’s enough.
Wat ik wel écht irritant vind? Als er op de achterkant van een boek alleen maar korte reviews vermeld staan van “belangrijke critici” en dan verder helemaal geen informatie over de inhoud van het boek. Really hate that.

#N

New book: What form do you want it in? Be honest: audio book, e-book, paperback, or hardcover?

Hardcover-vs-paperback

Paperback, hands down. Why? Ondanks mijn Ipad en zeer geliefde Ibooks app blijf ik groot fan van “the real deal.” Hardcovers vind ik vaak het mooist. Ze blijven langer netjes, staan prachtig in je boekenkast en blijkt het toch een uberslecht rotboek te zijn, dan fungeert het prima als basis voor een DIY project.
Waarom heeft een paperback dan toch mijn voorkeur? Simpel. Heb je ooit wel eens geprobeerd op een relaxte manier een hardcover in bed te lezen? NIET TE DOEN. Een paperback leest zóveel prettiger. Daarbij neem je een paperback veel makkelijker mee in je (hand)tas. En ja, ik ben zo’n type die áltijd een boek bij zich heeft.
Verder, I lóve little cracks in the spine. Het geeft het boek karakter én geeft aan dat het gelezen wordt. I know, I know, I’m a complete weirdo when it’s about books…
Audiobook? Hartsikke handig als ik te moe ben om zelf te lezen en toch niet kan slapen, maar een audiobook zou nooit mijn eerste keuze zijn.

#S

Scribble while you read? Do you like to write in your books, taking notes, making comments, or do you keep your books clean clean.

wpid-img_20150123_113617

Clean, clean, clean pléase! Ben ik verder op zo ongeveer elk vlak een complete sloddervos, (zo ziet mijn kledingkast er meestal uit alsof er een tornado doorheen is gejaagd) op mijn boeken ben ik héél erg zuinig. Nee, erger nog. Wanneer het om mijn boeken gaat ben ik totaal OCD te noemen. Ik wil absoluut niet dat er in geschreven wordt. Door niemand niet.
Comments noteren en quotes highlighten en dergelijke, onder andere voor mijn blog, doe ik allemaal op mijn Ipad. Wat dat betreft is dat ding echt een uitkomst.
Lees ik voor een review toch een écht boek? Dan noteer ik mijn favoriete quotes altijd in een aparte notebook.

#I

In your best voice, read for us your favorite first sentence from a book.

Rye_catcherimages (4)Knife_of_Never_letting_Go_cover

Deze tag is duidelijk voor een Youtube filmpje bedoeld. Hartstikke leuk, maar daar had ik écht even even geen tijd voor. Wel kan ik natuurlijk mijn favoriet(en) noteren!
Ik heb een heleboel favoriete zinnen uit boeken, maar specifiek de eerste zin daar moest ik echt even héél goed over nadenken. Het eerste boek waar ik uiteindelijk aan moest denken, was toch wel ‘The Catcher in the Rye’ van J.D. Salinger. De eerste zin: If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.
Het volgende boek waar ik aan dacht was ‘The Bell Jar’ van Sylvia Plath. De eerste zin: It was a queer, sultry summer, the summer they electrocuted the Rosenbergs, and I didn’t know what I was doing in New York.
Waar ik overigens wél meteen aan moest denken was een hele ‘catchy’ first line uit een boek wat ik recentelijk las voor een review. Na de eerste zin was ik echt héél erg benieuwd naar de rest van het boek. De eerste zin uit dit boek: The first thing you find out when yer dog learns to talk is that dogs don’t got nothing much to say. Dit ging om het boek ‘The Knife of Never Letting Go’ van Patrick Ness.

#D

Does it matter to you whether the author is male or female when you’re deciding on a book? What if you’re unsure of the author’s gender?

Een mannelijke of vrouwelijke auteur maakt mij écht helemaal niets uit.

#E

Ever read ahead? Or have you ever read the last page way before you got there?

borduurpakket_tg1066l_thea_gouverneur_boom-roos-vis

Dit doe ik eigenlijk nooit. Tenminste, nooit meer. Bij deze vraag moest ik eigenlijk meteen aan vroeger denken. En dan aan heel, heel, heel erg vroeger. Je weet wel, de tijd waarin je nog op de basisschool zat en je in “leesgroepjes” werkte. Vaak zat er een zogeheten leesmoeder bij om de boel te leiden.
Leren lezen ging bij mij supersnel en makkelijk. Ik ben altijd totaal gefascineerd geweest door boeken en kan me zelfs nog herinneren dat ik al in groep 1 en 2 van de basisschool meestal in de leeshoek te vinden was.
In leesgroepjes las je samen een boek met leeftijdgenootjes. Om beurten las je een stukje voor. Dit ging mij altijd véél te langzaam waardoor ik stiekem vooruit ging lezen. Al dat gehakkel en gestuntel (sorry klasgenootjes)  trok ik slecht, ik wilde gewoon weten hoe het verhaal verder ging. Tegen de tijd dat ik zelf aan de beurt was om te lezen had ik vaak geen idee waar we waren gebleven in het boek. Meestal was ik zelfs het verhaal al voor een tweede of derde keer aan het lezen…

#O

Organized bookshelves, or outrageous bookshelves?

rainbow-bookshelf

Little bit of both. Zoals ik net al aangaf ben ik op zich behoorlijk netjes als het gaat om mijn boeken. Mijn boeken staan dan ook altijd netjes in de kast. Zelfs afstoffen doe ik daar regelmatig (dat laat ik op andere plekken in huis regelmatig schieten zeg maar)
Dat ik nogal OCD ben zodra het mijn boeken betreft blijkt wel uit het volgende. Ik verander erg vaak de indeling in mijn boekenkasten. Meestal staan de boeken georganiseerd op genre. Op dit moment staat boven (ik heb 3 grote boekenkasten, 2 beneden in de woonkamer en 1 boven in mijn slaapkamer) alles inderdaad netjes op genre geselecteerd.
Beneden is het echter een beetje een chaos voor mijn doen…De boeken staan wel degelijk netjes in de kast, afgestoft en al, maar wel een beetje door elkaar. Er zit niet echt meer een logisch systeem in. Ik had een tijdje geleden (midden in de nacht overigens, totaal OCD moment!) alles op kleur ingedeeld. Stond hartstikke leuk, maar blij was ik er niet mee. Ik kon niks meer terugvinden!
In de afgelopen weken heb ik een gedeelte weer op genre ingedeeld. Hierdoor staat nu een gedeelte ingedeeld op kleur, een gedeelte ingedeeld op genre én dan heb ik nog een lading boeken (nieuw binnengekomen, klaar om te reviewen enz enz) welke gewoon nog helemaal geen logische plek hebben…Zolang alles schoon en heel is kan ik er mee leven, maar ik ga er héél snel mee aan de slag!

#U

Under oath: Have you ever bought a book based on the cover alone?

book-row

Oh hell yes. Best vaak zelfs! Ik ben echt een sucker voor mooie bookcovers. Valt het boek vervolgens toch tegen? Niks aan de hand. Dan verzin ik er wel wat anders leuks mee. Genoeg DIY ideeën met boeken op Pinterest!

#T

Take it outside to read, or stay in?

readingGarden

Both. Ik vind het heerlijk om te lezen in bed of op de bank. Dekentjes, kaarsjes aan, pot thee binnen handbereik, heerlijk!
Ik kijk op dit moment echter ook héél erg uit naar de zomer. Mijn tuin is inmiddels zo goed als af en het volgende project wordt dus een gezellige “book nook” in de tuin. Veel schaduw, een hangmat of ligbed met veel kussens, en dan in dit geval een koude cola of zomerse cocktail binnen handbereik. Can’t wait!

Binnenkort weer een nieuwe tag!

Liefs,

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s