Ugly Wedding Dresses In Movies

“I’ll meet you at the altar”
“I’ll be the one in white!”

― Stephenie Meyer, Breaking Dawn

#1 Coming to America (1988)

Big & Poofy is natuurlijk helemaal jaren 80. En in dit geval werd Lisa een echte prinses, dus in haar geval werd de jurk nóg meer poofy. En roze. Duh. Maar kom op, big & poofy hóeft niet perse lelijk te zijn. En bij deze jurk denk ik zelf persoonlijk maar aan één woord. Hideous! In plaats van aan een prinses denk ik eerder aan My big fat American gypsy wedding. Zoiets. En dat vind ik nou toch echt niet bij een prinses passen...

Big & Poofy is natuurlijk helemaal jaren 80. En in dit geval werd Lisa MCDowell een echte prinses, dus in haar geval werd de jurk nóg meer poofy. En roze. Duh.
Maar kom op, big & poofy hóeft niet perse lelijk te zijn. En bij deze jurk denk ik zelf persoonlijk maar aan één woord. Hideous!
In plaats van aan een prinses denk ik eerder aan My big fat American gypsy wedding. Zoiets. En dat vind ik nou toch echt niet bij een prinses passen…

#2 The Proposal (2009)

Op het moment dat je jurk je wáy ouder laat lijken dan je daadwerkelijk bent, gaat er echt iets niet goed...

Op het moment dat je jurk je wáy ouder laat lijken dan je daadwerkelijk bent, gaat er echt iets niet goed…

#3 My Big Fat Greek Wedding (2002)

Zo zonde...In de film transformeerde ze van verlegen muurbloem naar práchtige vrouw. Waarna ze ging trouwen in een wanstaltig lelijke jurk! Why??

Zo zonde…In de film transformeerde ze van verlegen muurbloem naar práchtige vrouw. Waarna ze vervolgens ging trouwen in een wanstaltig lelijke jurk! Why??

#4 What Happens In Vegas (2008)

Nu weet ik wel dat Cemron Diaz een beetje heel erg dronken was. But still... Dit ziet er écht niet uit. Ik kan me niet voorstellen ooit zo dronken te worden dat ik een lelijke en mooie jurk niet meer van elkaar kan onderscheiden...De horror!

Nu weet ik wel dat Cameron Diaz een beetje heel erg dronken was in deze film. But still… Dit ziet er écht niet uit. Ik kan me niet voorstellen ooit zo dronken te worden dat ik een lelijke en mooie jurk niet meer van elkaar kan onderscheiden…De horror!

#5 The Hottie and the Nottie (2008)

Lelijke opgeblazen jaren 80 mouwen, úberglanzende goedkoop uitziende stof, teveel, te lelijk, niks klopt, yuk! Wát een lelijke jurk!

Lelijke opgeblazen jaren 80 mouwen, úberglanzende goedkoop uitziende stof, teveel, te lelijk, niks klopt, yuk! Wát een gedrocht van een jurk!

#6 Four Weddings and a Funeral (1993)

Seriously, what were they thinking? De mouwen zijn groter dan haar hoofd!

four-weddings-and-a-funeral-andie

Seriously, what were they thinking? De mouwen zijn groter dan haar hoofd!

#7 Betsy’s Wedding (1990)

Molly Ringwald heb ik zelden een mooie jurk zien dragen in alle 80s films waar ze in voorbij kwam. Zo vond ik ook de jurk die ze droeg in Pretty in Pink meer dan afschuwelijk. Deze trouwoutfit is ook verre van geslaagd...Eindelijk eens een trouwjurk zonder die lelijke opgeblazen mouwen, en dan ziet de rest van de jurk er niet uit. Verder ben ik gek op hoedjes, maar deze combi kan écht niet. Verder, niet te zien op deze foto, maar ze droeg ook echt afschuwelijk lelijke schoenen onder deze jurk. Totale miss-match!

Molly Ringwald heb ik zelden een mooie jurk zien dragen in alle 80s films waar ze in voorbij kwam. Zo vond ik ook de jurk die ze droeg in Pretty in Pink (waar ik in een eerder artikel al eens over schreef) meer dan afschuwelijk. Deze trouwoutfit is ook verre van geslaagd…Eindelijk eens een eighties trouwjurk zonder die lelijke opgeblazen mouwen, en dan ziet de rest van de jurk er niet uit… Verder ben ik gek op hoedjes, maar deze combi kan écht niet. En niet te zien op deze foto, maar ze droeg ook echt afschuwelijk lelijke schoenen onder deze jurk. Totale miss-match!

#8 Gossip Girl (2012)

Oke toegegeven, deze jurk is lang niet zo lelijk als alle voorgaande jurken. Maar kom op, dit is BLAIR WALDORF. Ik vind de jurk gewoon absoluut niet bijzonder. Zeker niet stunningly pretty zoals ik wel verwacht had bij Blair. En wat is er met haar haar aan de hand? In elke episode zat het nagenoeg perfect. Nu gaat ze trouwen en het hangt er zielig en bijna onverzorgd bij. I don't get it!

Oke ik geef toe, deze jurk is zéker niet zo lelijk als alle voorgaande jurken. Maar kom op, dit is BLAIR WALDORF. Ik vind de jurk gewoon absoluut niet bijzonder. Zeker niet stunningly pretty zoals ik wel verwacht had bij Blair. En wat is er met haar haar aan de hand? In elke episode zat het nagenoeg perfect. Nu gaat ze trouwen en het hangt er zielig en bijna onverzorgd bij. Er had op zijn minst wel wat serum in de puntjes van haar haar gemogen. I don’t get it!

#9 Les Miserables (2012)

De trouwjurk is wederom niet eens zo lelijk. Het past bij het verhaal en de tijd. Het is meer het totaalplaatje. Deze jurk maakt Amanda Seyfriend, die hier de rol van Cosette speelt, niet alleen veel ouder, ze lijkt ook huuuge ineens. Terwijl het zo'n petite meisje is. Jammer!

De trouwjurk is wederom niet eens zo lelijk. Het past bij het verhaal en de tijd. Het is meer het totaalplaatje. Deze jurk maakt Amanda Seyfriend, die hier de rol van Cosette speelt, niet alleen veel ouder, ze lijkt ook húge ineens. Vooral haar schouders lijken enorm en minstens twee keer zo breed. Terwijl het zo’n petite meisje is. Jammer!

#10 When Harry Met Sally (1989)

gallery-1430492491-128e551da8ee8f4d1d42ecf0e0e5f535

Geowon omdat ik nogmaals een statement wil maken dat dit soort poofy mouwen écht niet kunnen. Niet in de jaren 80. Nooit niet.

Tot de volgende blogpost!

Liefs,

http-signatures-mylivesignature-com-54492-119-856ec3a1598ce9b977042f707da22684

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s