About (Lila)Ria

50-facts-about-me-l-blvcum

1. Altijd heb ik een hekel gehad aan mijn naam ( Ria), mensen verwachten altijd een vrouw van minstens 50 als ze mijn naam ergens op papier zien staan. En terecht! I so blame my parents.

about-me (2)

(Lila) Ria herself

2. De naam LilaRia is eigenlijk ontstaan door een tijdelijk bijnaam van heel lang geleden. Ik was toen als klein meisje op vakantie in Zweden, en de andere ( Zweedse) kinderen noemden mij daar Lilla ( kleine) Ria. Ik was altijd redelijk klein voor mijn leeftijd, vandaar. Mijn naam klonk ineens een stuk liever! De extra L heb ik in de domeinnaam weggelaten, omdat ik dit gewoonweg wat mooier vond staan.

3. Ik haat koffie. Smells awesome, tastes hórrible. Just too weird.

4. I am a book hoarder to the max. Nu ben ik sowieso goed in overmatig shoppen, maar met boeken is het echt extreem. Zelfs sinds ik een Ipad en notabene ook nog een E-reader heb, blijf ik in razendsnel tempo boeken verzamelen. I guess I just still love the real deal.

bookhoarder

5. Ik heb er heel erg lang over gedaan voor ik echt op een mooie manier mijn eyeliner/ oogpotlood aan kon brengen. Ik heb echt eindeloos zitten oefenen voor de spiegel.

6. Kijkend naar fact 5, ik ben een totale perfectionist. Ik wil het liefst alles wat ik doe, zelfs de allerkleinste dingetjes, tot in perfectie uitvoeren. Hier kan ik mezelf soms behoorlijk mee in de weg zitten. Dingen uit handen geven doe ik gewoon liever niet eigenlijk.

7. Ik heb geen contact meer met mijn vader, waar ik soms heel erg verdrietig over kan zijn.

8. Ik ben gek op rood fruit, vooral op aardbeien.

9. Ik ben 33, wat ik echt absurd vind, want ik voel me helemaal geen 33.

10. Ik wil wanhopig graag een kitten. Een aantal jaar geleden bleek helaas dat ik zwaar allergisch ben voor katten. Stiekem wil ik, ondanks dat, nog steeds heel graag een kitten. Edit: Inmiddels lopen er hier twee hele ondeugende kittens rond. Genaamd Oreo & Lola.

11. Ik denk ontzettend veel na. Zoveel, dat ik af en toe knettergek van mezelf word.

778e69c9a21388cba3f9f2a7f19de1cb

12. Ik maak me altijd heel veel zorgen over de mensen waar ik van hou. Bang dat ze uit mijn leven verdwijnen.

13. Tegenwoordig vind ik het veel leuker om online te shoppen dan fysiek in winkels. Ik heb een hekel aan de drukte en de pashokjes. Ook kan ik slecht tegen lange rijen bij de kassa’s.

14. Ik heb een tas die Antoine heet. Als ik mijn tas kwijt ben vraag ik niet “Heeft iemand mijn tas gezien?” maar “Heeft iemand Antoine gezien?”. Mensen kunnen dan erg raar naar me kijken.

15. Ik ben nog nooit in Disneyland geweest. Ondanks dat ik inmiddels 33 ben, wil ik er nog steeds heel erg graag heen. Het liefst in de kerstperiode.

16. Ik heb een absolute hekel aan witte leggings. Zo erg, dat ik vind dat ze ritueel verbrand moeten worden.

17.  Hetzelfde geldt voor het boek The Secret.

18. Ik snap het nooit zo goed wanneer mensen zeggen dat ze geen tijd hebben om te lezen. Zet die freaking tv eens uit joh!

19. Ik ben overigens ook gek op goede films en series, maar boeken genieten toch bijna altijd mijn voorkeur. Al moet ik zeggen dat ik erg uitkijk naar het nieuwe seizoen van Game of thrones.

20. Ik ben gek op thee. Ik drink het de hele dag door. Mijn favoriet is Sleepytime van Celestial Seasonings. Deze vind ik zo lekker dat ik het ook gewoon overdag drink.

cup of tea and roses

21. Ik vind dat Barnes and Noble naar Nederland moet komen. Of dat hun website de verzendkosten wat aantrekkelijker maakt. Dat mag ook.

22. Hetzelfde geldt voor Bath and Body Works.

23. Ik ben gek op reizen maar heb heel erg last van vliegangst. Desondanks probeer ik me hierdoor niet tegen te laten houden. Ik wil namelijk zoveel mogelijk zien van de wereld.

24. Ik heb zo’n slecht gevoel voor richting dat ik zelfs in mijn eigen stad nog kan verdwalen.

25. Ik vind het zwaar oneerlijk dat er nog steeds geen LUSH store in Groningen is.

26. Ik ben gek op knuffelen.

27. Mijn favoriete feel-good movie is Totoro. Ik ben gek op de Studio Ghibli films. Vooral die van Miyazaki.

28. Mede door bovenstaande heb ik een lichtelijke fascinatie voor Japan ontwikkeld. Ik zou heel graag eens naar Tokio willen.

29. Ik ben vooral goed in het huishouden als ik boos of verdrietig ben.  Dan blijf ik maar schoonmaken.

clean house

30. Ik kan me een leven zonder muziek niet voorstellen. Vaak gaan er hele lyrics door mijn hoofd heen. Als ik een nummer mooi vind, blijf ik er eindeloos lang naar luisteren. Gewoon op repeat. Soms wekenlang. I so need my music.

31. Ik ben gek op jurkjes en rokjes. Ik heb echter een hekel aan panty’s en maillots. Helaas woon ik in Nederland dus zijn deze twee er toch wel erg vaak bij nodig. Ik kijk altijd erg uit naar de eerste lentedag waarop die vervelende, ladderende, nooit echt lekker zittende kriebeldingen, even niet meer nodig zijn.

32. Ik ben bang voor clowns. Ik haat clowns.

33. Ik ben ook erg bang voor onweer. Deze angst ontwikkelde ik een aantal jaar geleden, nadat de bliksem had ingeslagen een aantal huizen verderop. Vroeger vond ik onweer juist totaal fascinerend. Nog steeds wel trouwens, maar ik vind het nu dus ook doodeng.

34. Ik hou erg veel van cookie dough ijs.

35. Het boek dat mijn leesverslaving aanwakkerde, was Matilda van Roald Dahl. Deze kreeg ik van mijn oma en heb ik nog steeds in bezit.

35. Vroeger ging ik als kind iedere woensdagmiddag naar de bieb om een nieuwe voorraad boeken te halen. Op donderdag had ik al mijn boeken uit. Iedere week weer.

36. Naast lezen hou ik ook heel erg van schrijven.

37. Het heeft mijn voorkeur om met een zwarte pen ( als in zwarte inkt) te schrijven. Naar mijn mening ziet blauw er gewoon minder smooth uit.

38. Ik ben gek op daisies. Ze zien er zo schattig en lief uit. Ik vind het nog steeds leuk om een krans van madeliefjes te vlechten. Dit deed ik vroeger als kind altijd al.

daisy cartoon

39. Ooit wil ik een roadtrip door Amerika maken. Dit staat met stip op nummer 1 in mijn bucketlist.

40. Favoriete plek in de wereld tot nu toe is Tropea. Dit ligt in Calabrië, Zuid-Italië. Ik ben gek op Italië.  Het land, de mensen, het eten, het levensritme, de mentaliteit. Ik voel me er altijd erg thuis.

41. Waar ik nooit meer naartoe wil is Tunesië. Ik durfde daar amper de straat op. Ik wil me vrij kunnen voelen. Altijd.

42. Ik ben heel erg gevoelig en dromerig.

43. Ik heb een keer boodschappen gedaan in mijn pyjama. Ik had wel een zonnebril op en een grote sjaal om.

44. Ik ben gek op geurkaarsen, wax melts, tarts en etherische oliën. Ik heb altijd een grote voorraad in huis. Ook maak ik al een tijdje zelf wax melts. Favoriet zijn melts met de geuren Karma en Snow fairy van Lush.

P1060992

45. Bloggen is voor mij momenteel best een stap omdat ik nogal hou van anonimiteit. Desondanks wil ik deze blog graag zo persoonlijk mogelijk maken.

46. Ik hou van vintage stuff. Qua kleding, maar ook qua interieur. Ook vintage kapsels vind ik vaak geweldig. Ik kan urenlang naar dat soort tutorials kijken. De inrichting in mijn huis is ook een combi tussen retro kringloopwinkel spullen en een beetje Ikea. Love it.

47. Ik ben erg gevoelig voor sfeer. In mijn huis moet het knus en warm zijn. Warme kleedjes, dekentjes, veel kaarsen, kussens en het liefst een openhaard. In mijn geval een gelhaard helaas, maar ooit wil ik een echte. Moderne, strakke inrichtingen vind ik verschrikkelijk. Dat is mij veel te kil en onpersoonlijk.

48. Ik gebruik het liefst beauty producten die zo natuurlijk mogelijk zijn. Zodra er teveel agressieve ingrediënten inzitten kan ik er vaak maar slecht tegen. Ik heb een erg gevoelige huid.

49. Ondanks dat ik me vooral richt op hele andere genres qua boeken, kan ik stiekem een echte goede chicklit ook altijd wel waarderen. Zo vind ik de shopaholic reeks nog steeds geweldig. Ook herken ik mezelf eng veel in de hoofdpersoon ben ik bang. Ik vind ook altijd wel een excuus om toch die ene bepaalde aankoop te doen…

50. Ik ben hier bizar lang mee bezig geweest.

keep-calm-and-blog-on-115

 

http---signatures.mylivesignature.com-54492-119-856EC3A1598CE9B977042F707DA22684

5 comments

  1. Haha, geweldig dit. En leuk gevonden dan je naam zo ^_~.
    Puntje 24 heb ik ook altijd problemen mee..moet ik eerst goed kijken naar wat herkenningspunten anders loop ik zo verkeerd.
    Gezellige post, liefs, Mijntje.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie